30 Mayıs 2010 Pazar
KGK
Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) sürekli olarak yüksek kaliteli elektrik enerjisi sağlayan bir sistemdir.
Bir jeneratör KGK olarak kabul edilemez çünkü bir elektrik arızası olduğunda, elektrik kesildikten sonra bekleme modunda olan jeneratör devreye girene kadar belirli bir süre geçecektir. Bu, jeneratörün şebeke arızası olduğunda güç kaynağını devreye sokması için gerekli süredir. Bu elektrik kesintisinin ciddi mali kayıplara yol açması KGK'ya olan gereksinimi açıklamaktadır.
KGK her türlü güç kaynağı arızasına karşı koruma sağlamakla kalmaz ayrıca güç kaynağındaki parazitlerin büyük kısmını filtreler böylece mükemmel bir güç kaynağı ile daha fazla hassas yük sağlanır.
Kısaca, Chloride Kesintisiz Güç Kaynaklarının iki işlevi vardır:
• KGK, ana güç kaynağındaki parazitleri filtreler.
• KGK, ana şebeke kaynağı arızalandığında yüklere güç aktarır.
KGK nasıl çalışır?
• KGK, gelen ana güç kaynağı ve "yük" olarak adlandırılan belirli elektronik cihazlar arasına yerleştirilen bir elektrik donanımıdır.
• Elektrik kesildiği zaman elektrik sağlayan bir aküsü ya da güç kaynağı vardır. Yükün desteklenme (yapı) süresi KGK aküsünün boyutuna bağlıdır.
• Veri kaybı/verilerin bozulmasını önleyerek önemli bilgisayar sistemlerinin güvenli şekilde kapanması için gerekli süreyi (yapı) sağlar.
• Ana şebeke arızalandığında KGK, akü kaynağından yüke güç sağlamaya devam eder böylece yükün tam olarak işlevini görebilmesi için hemen devreye girerek yüke temiz, kesintisiz güç sağlar. KGK ayrıca bilgisayarlar ile verileri güçle ilgili çeşitli sorunlara karşı korur.
• UPS boyutuna bağlı olarak 13 amp'lik bir prize takılabilir veya bir elektrikçi tarafından ana şebeke kaynağı paneline bağlanabilir.
• KGK iş sürekliliğini garanti eden bir cihazdır.
Güçle ilgili sorunların etkisi
Elektrik kesintisi (karartma), ana şebeke voltajının düşmesi veya elektriksel gürültü (dalgalanmalar, ani voltaj yükselmeleri, geçişler) gibi elektrik kaynağı parazitleri elektrik cihazlarının performansını etkileyebilir bu nedenle elektrik kaynağı sabit ve temiz tutulmalıdır. Elektriksel gürültü çok ciddi durumlar dışında genellikle 'görünmeyen' bir durumdur ancak elektronik cihazın işlevi için çok büyük bir tehlike arz eder ve elektronik bileşenlerin zamanından önce eskimesine neden olur.
Güçle ilgili sorunlar şu durumlara neden olabilir:
Cihazın kilitlenmesi, program ve sistem çöküşü.
Verilerin bozulması. Veri işleme hataları.
Veri iletim hataları.
Yazdırma hataları, donanım arızası.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder